2019-2020学年高中英语 素能提升演练(三十一) Unit3~4 译林牛津版选修10.doc


2019-2020 学年高中英语 素能提升演练(三十一) Unit3~4 译林牛津版选修 10

Ⅰ. 单词拼写

1. Stress should be put on the ________ (预防) of diseases.

2. She ________ (结束) her talk with a funny story.

3. This ________ (假的) leather feels like the real thing.

4. His annual income was ________ (估算) at ten thousand dollars.

5. I never ________ (怀疑)for a minute that you were married.

6. We give preference to ________ (申请人)with some experience.

7. He ________ (请求)them to stop making such a noise.

8. It was ________ (体贴的) of you not to disturb us.

9. These watches were ________ (进口)from Switzerland.

10. The validity of such ________ (证书) is recognized in society.

Ⅱ. 单项填空

1. These phrases would be difficult ________ if they were not abbreviated.

A. to be used

B. to use

C. to use it

D. to use them

2. ________ smokers may tell yo u, people can become easily addicted to nicotine, which is why

they have trouble quitting smoking.

A. What

B. Which

C. As

D. Like

3. The technical skills of these criminals are among the best in the world, which means that

governments must join forces to ________ the advances in technology used by the criminals.

A. come up with

B. put up with

C. catch up with

D. keep up with

4. Our school doesn’t ________ students’ staying in the classroom too long. We think they should

have time for sports.

A. advocate

B. admit

C. assess

D. approach

5. [2012 烟台模拟]________ so many doctors and nurses around him, the sick girl didn’t feel

lonely at all.

A. As

B. In

C. With

D. By

6. [2012 杭州模拟]Can you ________ me a job when I get there? You know, I have to work in order

to pay for my schooling.

A. apply

B. arrange

C. provide

D. guarantee

7. When ________ , the man said he went home at 2: 00 a. m. , tired and only ________ his house

broken i nto.

A. asked; to find

B. asking; finding

C. asked; finding

D. asking; to find

8. It is reported that the medical team has already reached ________ is regarded as the most

dangerous area.

A. what

B. which

C. where

D. as

9. In order not to be ________ , I spoke in a man’s voice on the phone.

A. realized

B. recommended

C. requested

D. recognized

10. [2012 株洲模拟]It was perfectly all right, he said, because the police ________ him of

anything.

A. hadn’t suspected

B. hasn’t suspected

C. will suspect

D. didn’t suspect

11. Most students at school hope that they can ________ activities that appeal to them after

class instead of just doing their homework.

A. apply for

B. participate in

C. stick to

D. focus on

12. [2012 无锡模拟]Special attention should be paid ________ our earth from ________ .

A. to prevent; being polluted

B. to prevent; polluting

C. to preventing; being polluted

D. to preventing; polluted

13. [2012 哈尔滨模拟]________ he was the last man I wanted to see, I did all in my power to

help him.

A. As

B. Now that

C. While

D. However

14. With international ________ and education exchanges increasing every year, the number of

Chinese students studying abroad has increased rapidly.

A. cooperation

B. competition

C. construction

D. conflict

15. The country lacks coal, most of which ________ from other countries.

A.has imported

B.are imported

C.is imported

D.imports

Ⅲ. 完形填空

It was three in the afternoon and I was putting my baby to sleep when the phone rang. It

was a little girl asking for the Go ldstein family. “ 1 , ” I said, “you’ve got the wrong

number. ” 2 the phone didn’t stop ringing. Each time it was the voice of a little girl. She

was 3 one call after another, each time asking for the Goldstein family. My baby wouldn’t

stop crying. I started to lose my 4 . I left the phone 5 the hook for about an hour, certain

that this would 6 her. But as soon as I put the phone back on the hook, she 7 ! I started

to cry. After about the tenth call I told her that if she called one more time I would call the

8 . At 6: 30 pm, the phone rang for about the 25th time. I picked it up, but remained 9 .

I could hear the same voice of a girl. What kind of 10 would allow her to do this all the afternoon!

I 11 to speak to her mother. To my 12 , she called her mother to the phone. I told the mother

what her little girl had been doing to me all the 13 . The mother assured me that this was

the 14 phone call her daughter had made that day. “My daughter’s teacher gave a ll the girls

in the class the phone number of their new teaching 15 . The entire class of 30 girls was told

to call the new assistant to find what time their class would be. The teacher must have given

them the wrong number 16 ! ”

Until about 9: 00 pm, the phone 17 rang from time to time. Each time, it was a little girl

wanting to know what time the class would be! Some girls, even after hearing they had the wrong

18 , would anyway ask if I knew the time! I would just 19 . It had turned into a joke now!

I would 20 have thought that an entire class of girls, all with the same voice, was calling

me!

1. A. Stop

B. Sorry

C. Fine

D. OK

2. A. Then

B. So

3. A. making

C. receiving

4. A. hope

C. sense

5. A. at

C. off

6. A. discourage

C. puzzle

7. A. arrived

C. appeared

8. A. school

C. neighbors

9. A. angry

C. silent

10. A. operators

C. teachers

11. A. refused

C. preferred

12. A. surprise

C. joy

13. A. day

C. afternoon

14. A. first

B. last

15. A. plan

C. course

16. A. on purpose

C. by mistake

17. A. still

B. sure

18. A. place

C. But

D. And

B. returning

D. sending

B. interest

D. temper

B. on

D. above

B. frighten

D. connect

B. called

D. returned

B. director

D. police

B. calm

D. serious

B. parents

D. mothers

B. started

D. demanded

B. disappointment

D. satisfaction

B. night

D. morning

C. second

D. easiest

B. assistant

D. advisor

B. in advance

D. for the moment

C. always

D. just

B. information

C. address

D. number

19. A. cry

B. laugh

C. complain

D. wait

20. A. almost

B. yet

C. already

D. never

Ⅳ. 阅读理解

(A)

Tu Youyou, a scientist at the China Academy of Chinese

Medical Sciences, has no postgraduate (硕士) degree. She has

never studied or done research abroad. She is neither a member

of the Chinese Academy of Sciences nor the Chinese Academy of

Engineering. However, the 81-year-old pharmacologist (药物学

家) has become the first scientist on the Chinese mainland to

win a Lasker Award, the medical prize of the Albert and Mary

Lasker Foundation (基金会).

The Lasker Awards have existed since 1945. The winners are

always people who have really helped us to understand, recognize, treat, cure and prevent disease.

Tu was presented the 2011 Lasker Clinical Medical Research Award on September 23. She discovered

a drug called artemisinin (青蒿素). The drug is now widely used against malaria (疟疾).

Tu and her colleagues joined a government project to find a new malaria drug in the late

1960s during the “cultural revolution” (1966~1976). They made 380 herbal extracts (草药提

取物) from 200 potential recipes. The recipes came from traditional Chinese medical books. The

team then tested them on malaria-infected mice. Finally Tu became interested in an extract of

the plant qinghao, or sweet wormwood (青蒿).

According to an ancient Chinese medicine book, qinghao was once used to treat malaria. However,

the extract they made in the lab didn’t work well. Tu thought the effective ingredient in qinghao

may be destroyed by high temperatures. Therefore, Tu tried to make the extract with ether (乙

醚) which has a much lower boiling point than water.

In 1971, after more than 190 failures, Tu finally got an extract that was 100 percent effective

against the malaria parasites ( 寄 生 虫 ). The extract was called qingha osu, later renamed

artemisinin. According to a statement on the Lasker Foundation website, during the past four decades,
Tu’s drug has saved millions of lives. It is especially important for children i n the poorest and least developed parts of the world. However, not many people knew of the scientist until she won the Lasker Award this month.
Lasker Awards are known as “America’s Nobels” for the reason that in the last two decades, 28 Lasker Prize winners have gone on to receive the Nobel Prize, and 80 since 1945, according to Xinhua News Agency.
“The discovery of artemisinin is a gift to mankind from traditional Chinese medicine, ” Tu said when she received the award. “Continuous exploration and development of traditional medicine will, without doubt, bring more medicines to the world. ” 1. What can we infer from the first paragraph? A. It is unnecessary to study abroad as a scientific researcher. B. Chinese medicine used not to be recognized in Western countries. C. Tu achieved great things although she didn’t have an impressive background. D. Tu is the first female scientist to win a Lasker Award. 2. In the process of discovering artemisinin, Tu ________ . A. began with a private project B. succeeded during the first experiments C. faced many different opinions D. made extracts in a creative way 3. Why is artemisinin especially important for children from poor countries? A. It is a very cheap medicine and easy for them to get hold of. B. They believe in the effect of Chinese medicine. C. There are no other cures for malaria. D. It has the fewest side effects for children. 4. According to the article, the Lasker Awards ________ . A. are more influential than Nobel Prizes in the medical field B. are awarded to those who have made great medical achievements C. are awarded to more Americans than people from any other country

D. are usually awarded to scientists who are not famous in their field (B)
My high school courses in the United States were so much fun. Instead of being lectured and tested over and over again, we were actually able to be really creative with our usual schoolwork.
In chemistry class, to understand how a double bond forms, we made models out of eggs and crayons (蜡笔). In calculus (微 积分), to illustrate the Riemann theory, our math teacher put on wig (假发) and played a rock song on his guitar. In English, to fully appreciate Macbeth, we went to the hall and acted it out without any preparation. In history, to help us memorize (记忆) important dates and facts, we played mini basketball flashcard games.
All these random and fun things made each class and each day enjoyable. Believe me, I really did look forward to going to school every morning.
I think one reason for this is that many American students lack motivation. Chinese students are motivated to study hard because it is in our culture. Our parents and teachers tell us over and over again that we must study hard.
American students, on the other hand, do not have this pressure. Even when they go to college, most state universities set the bar low for entrance examinations. So teachers need to find fun ways to make classwork appeal to students.
Of course, besides all the fun we had, we could still be serious. Before th e midterm exams, everyone was busily reading through their notes. In my school at least, most students still care for good grades and strive to get as many As as possible.
I found my experience there a good balance of work and play. After all, all work and no play makes Jack a dull boy, but all play and no work makes Jack a mere toy. 5. What is the article mainly about? A. What the author’s classes in the US were like. B. Why classes in the US are more fun than those in China. C. The importance of a good balance between work and play.

D. Differences in classes between the US and China. 6. What made the author’s history class fun? A. Making models out of eggs and crayons. B. Playing mini basketball flashcard games. C. Acting out history stories without any preparation. D. The teacher putting on wig and playing a rock song on his guitar. 7. According to the author, US high school teachers try to make their classes fun ________ . A. to encourage students to learn B. to prepare students well for examinations C. to ease the pressure of studying on students D. to make themselves more popular among their students 8. Which of the following statements is TRUE according to the article? A. It’s hard for students to get admitted to a state university in the US. B. American students don’t care how well they do in exams. C. The author was under great pressure because of the amount of schoolwork she had to do in the US. D. The author is quite satisfied with her schedule of work and play. Ⅴ. 书面表达
我们知道一个人的成长过程是较为复杂的,其个性的形成和发展受诸多因素的影响,比如:家庭、学 校、社会、朋友、书籍、名人等。假如《二十一世纪英文报》向你约稿,了解至今哪些因素对你的成长影 响最大。请你以 Tracking My Growth 为题,按以下要求写篇英语短文:
1.选择并陈述对你的成长起着很大影响的家庭、学校、社会、朋友、书籍、名人等诸多因素中的两 个或三个;
2.谈谈你的看法和理由。 注意:词数 150 左右。(文章的开头已给出,不计入总词数。)
Tracking My Growth The process of growing up is complex for every person, for there are many influential factors in a person’s growth as well as the development of his personality. ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

答案解析

Ⅰ. 1. prevention 2. concluded 3. artificial 4. assessed 5. suspected

6. applicants 7. requested 8. considerate 9. imported 10. certificates

Ⅱ. 1.【解析】选 B。在句型“主语+be+形容词+不定式”中,不定式起状语作用,主语与不定式存在逻辑

动宾或介宾关系时,不定式使用主动式表示被动意义,不定式后面不能再出现代替主语的代词,故选 B。

2.【解析】选 C。此处关系代词 as 含“正如;正像”之意,作 tell 的宾语,引导一个非限制性定语从句。

3.【解析】选 A。考查动词短语辨析。come up with 提出,找到;put up with 忍受;catch up with 赶

上;keep up with 跟上。结合题意,此处选用 keep up with。

4.【解析】选 A。考查动词辨析。句意:我们学校不提倡学生在教室待得太久。我们认为他们应该有运动

时间。advocate 提倡,符合题意。 admit 承认;assess 评估,估算;approach 靠近。

【变式备选】

[2012 潍坊模拟]They sent someone to ________ the value of the house.

A. assess

B. salute

C. inspect

D. decline

【解析】选 A。考查动词辨析。句意:他们派人去评估房子的价格。assess 评估,估算,符合句意。salute

敬礼;inspect 检查;decline 减少,拒绝,均不合题意。

5.【解析】选 C。考查 with+复合宾语。分析句子知,此处使用了 with 的复合结构,后面的 around him

作宾语补足语。

【变式备选】

[2012 福建四地六校模拟]With trees and grass ________ 39. 6% of the urban area, the city of Weifang

has taken on a new look.

A. covered

B. covering

C. to be covered

D. being covered

【解析】选 B。考查 with+复合宾语。此处 trees and grass 与 cover 之间存在逻辑主谓关系,故使用现

在分词作宾语补足语。

6.【解析】选 D。考查动词辨析。apply 申请;arrange 安排;provide 提供,供给;guarantee 保证。根

据语境,此处使用 guarantee。

7.【解析】选 A。考查状语从句的省略及 only to do 结构。when asked 为 when the man was asked 的 省略形式, only to do 表示出乎意料的结果。 8.【解析】选 A。考查名词性从句。句意:据报道医疗队已经到达了现在被认为是最危险的地方,what 在 宾语从句中作主语。 9.【解析】选 D。考查动词辨析。句意:为了不被认出来,电话中我用男人的声音说话。recognize 表示 能够认出原先所认识的人或事物,符合题意。 10.【解析】选 A。考查动词时态。此处 suspect 发生在 was 表示的状态之前,故使用过去完成时。 11.【解析】选 B。句意:在学校的大多数学生都希望下课后不写作业而是参加自己喜爱的活动。根据题意 选 B。 12.【解析】选 C。在短语 pay attention to 中,to 为介词,故首先排除 A 和 B 两项;另外,地球是“被 污染”,故选 C 项。 13.【解析】选 C。句意:尽管他是我最不想见的人,但是我尽我所能去帮助他。此处 while 表示“尽管”, 符合逻辑。 【知识拓展】while 的连词用法 1)用作从属连词,意思是“当……时;和……同时”,引导时间状语从句。注意该状语从句的谓语动词必 须是延续性动词,不能是终止性动词,如果是终止性动词,可根据情况用 when 或 as。 They phoned while you were out. 你不在家时他们打来了电话。(be out 为延续性动词) When I came in, he was reading a book. 我进来时,他正在读一本书。 2)如果从句的主语与主句的主语为同一个人或物且从句的谓语含有系动词 be 时,可省略从句的主语及系 动词 be;如果从句的主语与主句的主语不是同一个人或物,则不可省略。 The child watched TV while (he was) eating. 这个男孩边吃边看电视。 She took a bath while I was preparing a meal. 我准备饭菜的时候,她在洗澡。 3)用作并列连词,意思是“但;却;然而”,表示对比或与前面的情况相反,注意 when 和 as 不能表示这 一含义。 She drinks black coffee while I prefer it with cream. 她喜欢喝黑咖啡而我喜欢加奶油的。

I earn only 100 dollars a month, while you earn 400 dollars. 我一个月只赚一百美元,你却赚四百美元。 4)用作从属连词,表示让步,意思是“虽然”,其意义相当于 although,主要用于书面语中。注意主句的 前面不可有 but 等连接词。 While he understands your idea, he doesn’t agree with you. 虽然他了解你的想法,但他还是不赞同你。 14.【解析】选 A。句意:随着国际合作与教育交流每年增加, 在国外学习的中国学生的数量在快速增长。 cooperation 合作;competition 竞争;construction 建设;conflict 矛盾。 15.【解析】选 C。考查主谓一致和语态。此处 coal 是不可数名词,故定语从句的谓语使用单数,且煤是 被“进口”,故使用被动语态,所以选 C。 Ⅲ.【文章大意】如果你总是接到陌生人不停打来的电话,一定会感到很苦恼。本文的作者就经历了这样 一件事。当她了解到具体的真相时,真有些忍俊不禁。 1.【解析】选 B。根据语境分析,作者一开始还是很有耐心的,因此用 sorry 符合交际场合。 2.【解析】选 C。前后是转折关系,尽管作者做了解释,但对方还是打电话过来。 3.【解析】选 A。此处是固定搭配,表示“打电话”,用 make a call。 4.【解析】选 D。因为作者误解是同一个人打来的电话,因此十分恼火。 5.【解析】选 C。作者把电话从话机上拿开,想用电话不通的方式阻止对方再次打电话。 6.【解析】选 A。显然作者把电话拿开的目的是使对方灰心,不至于再次打电话。 7.【解析】选 B。作者刚把话筒放回到话机上,电话又打过来了。 8.【解析】选 D。根据语境分析,作者此时已经十分气恼,警告对方,如果再打骚扰电话,她就会报警。 9.【解析】选 C。觉得已经没有必要再向对方解释,因此作者拿起话筒保持沉默。 10.【解析】选 B。根据语境分析,作者认为对方的父母没有管教好孩子,因此 B 项符合语境。 11.【解析】选 D。从后文可知,作者忍无可忍,直接找对方的母亲讲话,demand to do sth. 表示“强烈 要求做某事”,符合作者当时的心情。 12.【解析】选 A。打电话的女孩并没有认为自己做错了什么,因此让母亲接电话,这一点出乎作者的预料。 13.【解析】选 C。从前文可知,作者一下午都在不停地接听电话。 14.【解析】选 A。理解此处的语境可知,作者把几十个女孩打电话误以为是一个女孩打电话,因此对方的 母亲向作者解释:这绝对是女儿给作者打的第一个电话。 15.【解析】选 B。后文有提示,老师想把新来的助教的电话给全班同学,以便于及时沟通。 16.【解析】选 C。老师把电话号码给错了,因此用 by mistake“错误地”,符合语境。

17.【解析】选 A。 因为老师给错了电话号码,因此全班 30 个女生电话还没有打完,到了晚上九点还在打 电话。 18.【解析】选 D。上文已经有说明,老师给错了电话号码。 19.【解析】选 B。作者已 经知道事情的原由,因此她现在不生气,而是觉得可笑。 20.【解析】选 D。作者绝对不会想到原来是一个班所有的女生给她打电话。这里使用了虚拟语气。 Ⅳ. 1.【解析】选 C。第一段强调的是 Tu 没有国外留学科研的背景,也不是什么院士,但她却取得了巨大 的成就。 2.【解析】选 D。从文章第四、五段可知 Tu 用了创造性的提炼方法才获得了有效的成分。 3.【解析】选 A。从文中特意强调的“for children in the poorest and least developed parts of the world”以及这种药的制作方法来看,这种药成本低、效果好。 4.【解析】选 B。从第二段“The winners are always people who have really helped us to understand, recognize, treat, cure and prevent disease. ”可判断 B 正确。 5.【解析】选 A。本文主要讲述了作者在美国学习时,生动有趣的课堂形式给她留下的印象,文中并没有 比较中美两国课堂,所以 A 为最佳选项。 6.【解析】选 B。由第二段最后一句“In history, to help us memorize important dates and facts, we played mini basketball flashcard games. ”可知 B 正确。 7.【解析】选 A。由第四、五段可知 A 正确。 8.【解析】选 D。由最后一段第一句话“I found my experience there a good balance of work and play. ” 可知 C 不对,D 正确。由第五段的“Even when they go to college, most state universities set the bar low for entrance examinations. ”可知 A 不对;由倒数第二段的“In my school at least, most students still care for good grades and strive to get as many As as possible. ”可知 B 不对。 Ⅴ.【参考范文】
Tracking My Growth The process of growing up is complex for every person, for there are many influential factors in a person’s growth as well as the development of his personality.As for me, what has affected me most in both my growth and personality are family and friends, the two equally important factors. After one is born, the first surroundings are the family in which he will grow up.Family plays a significant role in shaping children’s characters because it’s children’s most direct source of knowledge and experiences.Those who are brought up in good families tend to possess

many pleasant characters and diverse gifts. On the other hand, friends in some ways influence him more rapidly than families do.Friends
have many different opinions and personalities. Friends can share joys and sorrows with us. Discussing with them builds up my personality.Frankly speaking, I get lots of valuable things from my friends.
Family offers me warmth and care.Friends give me strength and horizons.Therefore, both of them are most influential in my growth.


相关文档

2019-2020学年高中英语 素能提升演练(二十六) Unit3 译林牛津版选修8.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(二十二) Unit3 译林牛津版选修7.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(二十九) Unit3~4 译林牛津版选修9.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(三) Unit3 译林牛津版必修1.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(六) Unit3 译林牛津版必修2.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(二十二) Unit3 译林牛津版选修7.doc.doc
2019-2020学年高中英语 素能提升演练(九) Unit3 Back to the past 译林牛津版必修3.doc.doc
2019-2020学年高中英语 Unit3 Back to the past单元练测 译林牛津版必修3.doc.doc
2019-2020学年高中英语 Unit3 Science versus nature Review练习3牛津译林版必修5.doc
2019-2020学年高中英语 Unit3 Science versus nature Review练习1牛津译林版必修5.doc
电脑版
?/a>